swr met 100 watt

Met hoeveel watt sta jij rond te vonken?

Moderator: Thijs

swr met 100 watt

Berichtdoor rokema » 29 maart 2013, 21:29

Hallo
Ik heb even een vraag.
Ik heb een linear van 100 wat ik krijg op kanaal 40 een swr 2.1.
En op kanaal 1 een swr van 1.8.
Met 100 wat.
Als ik de bak zonder linear aansluit heb ik een swr van 1.3 op allen kanalen.
Nu is mijn vraag kan dit kwaad.
Ik weet dat dit niet de beste waardes zijn maar krijg het niet beter jammer genoeg.
Kan ik hier mee zenden?

mvg robert
rokema
 

Re: swr met 100 watt

Berichtdoor jackdonio » 29 maart 2013, 21:52

Dit betekend dat de lineair nogal wat rommel produceerd op andere frequenties ( F2 - F3 - F4 , enz )
De SWR meter ziet dit ook als vermogen maar de antenne is niet in staat dize frequentie's goed op te nemen waardoor
er een hoop reflectie ontstaat . Ook kan dit tot in de verre omgeving voor nogal wat storing veroorzaken .
Schaf een goed Lowpass filter aan en zet die tussen de lineair en de SWR meter zodat alleen het 27 Mc signaal wordt doorgelaten . Dan zul je merken dat de SWR weer prima is en hoef je ook niet bang te zijn voor storingen in de omgeving
jackdonio
 

Re: swr met 100 watt

Berichtdoor 19-AT-068 Frank » 29 maart 2013, 22:35

Als je een goedkoop lineairtje hebt dan komt dit vaker voor. De swr lekker afstellen zonder lineair en met een watt of 4 .
Welke linear gebruik je ??
19-AT-068 Frank
 

Re: swr met 100 watt

Berichtdoor Rene » 29 maart 2013, 22:36

Wat ook nog kan is dat de uitgangskringen in de lineair niet helemaal goed staan..
Daardoor krijg je ook van zulke vreemde afwijkingen te zien op de swr meter.
Als je je eigen beperkingen kent , kun je daarbinnen onbeperkt je gang gaan!!
Jules Deelder
Avatar gebruiker
Rene
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 412
Geregistreerd: 11 okt 2012, 21:07
Woonplaats: Onder de dakpannen

Re: swr met 100 watt

Berichtdoor rokema » 29 maart 2013, 22:44

Bedankt voor de reacties.
ik heb rm kl203p.
als ik buiten de 40 kanalen zend dus hoger in de band.
word de swr wel beter 1.4.
maar daar heb ik niks aan wil de swr op de 40 kanalen graag goed hebben.
of als dit geen kwaad kan zo laten.
maar als dit opgelost kan worden met een low pass filter.
ben ik ook blij.
wil namelijk niks slopen.
mvg robert
rokema
 

Re: swr met 100 watt

Berichtdoor jackdonio » 29 maart 2013, 23:00

Low Pass kon wel eens een oplossing zijn , de rm kl203p is een typisch Low cost produkt . Daar moet ergens op worden bezuinigd . In dit geval dus op het uitgangsfilter .
jackdonio
 

Re: swr met 100 watt

Berichtdoor rokema » 29 maart 2013, 23:39

http://www.dile.nl/rf-limited-low-pass- ... p-849.html
oke als met zoon filter de problemen op gelost zijn is dat mooi.
is dit een goed filter?
nog bedankt voor de snelle reacties.

mvg robert
rokema
 

Re: swr met 100 watt

Berichtdoor jackdonio » 30 maart 2013, 00:18

De Spec's zien er goed uit en de prijs ook
jackdonio
 

Re: swr met 100 watt

Berichtdoor rokema » 30 maart 2013, 00:20

oke weet ik genoeg bedankt voor de moeite
rokema
 

Re: swr met 100 watt

Berichtdoor Rossie76 » 30 jan 2023, 18:50

Ik heb dit via veel zoeken gevonden..

Heb ook een RM kl203p en die gaf zowel een bromtoon als een slechte swr. Ik had mijn lowpass filter als laatste voor de antenne.
Maar na het lezen van dit, heb ik hem direct achter de lineair geplaatst en... Weg brom.. en zeer goede swr!!

Ik heb heel aardig gezocht op internet naar een brom probleem maar verder bar weinig kunnen vinden, ik vind dit, vooral voor een ander, echt de moeite om nog eens duidelijk neer te zetten dat een lowpass filter direct achter de lineair echt een hoop problemen op (kan) lossen!!

Hopelijk heeft er nog iemand wat aan mijn ervaring.
Rossie76
 

Re: swr met 100 watt

Berichtdoor 19DT2120 » 31 jan 2023, 18:13

Door RFI (Radio Frequency Interference) krijg je bijna altijd een brom en door dit op te lossen moet je de boel gaan choken met een mantelstroom filter/choke balun .

vb: https://pa0fri.home.xs4all.nl/Ant/Choke ... ebalun.htm
>Let's go digital<
JS8call JT65
WSPR ROS PSK
Etc . RIP FT8
Avatar gebruiker
19DT2120
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1710
Geregistreerd: 25 sep 2006, 15:31
Woonplaats: Eibertjesdarp

Re: swr met 100 watt

Berichtdoor Columbus » 02 feb 2023, 23:27

Gaf je lineair een brom of je voeding?
Columbus
 

Re: swr met 100 watt

Berichtdoor Snof » 03 feb 2023, 10:43

Als het met een lowpass filter weg is ligt het niet aan de voeding.
https://www.hfkits.nl/hf-storing-oplossen/
Avatar gebruiker
Snof
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 480
Geregistreerd: 31 maart 2020, 14:41

Re: swr met 100 watt

Berichtdoor Rossie76 » 04 feb 2023, 11:15

De brom ging weg toen ik de lowpass filter direct achter de lineair hing.
Dus de voeding was het niet (is een splinter nieuwe 30-35 ampere).


Ik haalde dit omhoog omdat de oplossing van de hoge swr en de brom zat in het verplaatsen van de lowpass filter.

Dit wilde ik delen omdat ik denk dat anderen er nog wat aan kunnen hebben 👍
Rossie76
 


Keer terug naar Linears

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 41 gasten

cron