Set up voor Yaesu en een Ameritron

Met hoeveel watt sta jij rond te vonken?

Moderators: 19-AT-068 Frank, Thijs, Remco Rozenburg, erik_ark

Set up voor Yaesu en een Ameritron

Berichtdoor Pluskat » 09 mei 2021, 20:02

Kan iemand mij vertellen of dit de juiste setup is om een FTDX3000 te verbinden met een Ameritron.
http://kf3g25cw.altervista.org/Links/FT ... -811H.html
Transceivers:
Icom IC-7300 - Yaesu FT-991A - Yaesu FTdx3000D - TYT TH-9800
Kenwood 570 - Alinco DX-70 - President Lincoln - CRT SS-7900
Yaesu FT-7900 - Kenwood TS-50 - Emperor Shogun - Magnum S9
Icom IC-706
Antennes:
Diamond X-300N - Optibeam OB6-3M
5 bander End-fed - Sirio Gain Master 1/2 wave
Sirio Gain Master 5/8 wave
Avatar gebruiker
Pluskat
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 216
Geregistreerd: 15 dec 2013, 21:58
Woonplaats: België

Re: Set up voor Yaesu en een Ameritron

Berichtdoor Pluskat » 14 mei 2021, 16:27

Niemand ?
Transceivers:
Icom IC-7300 - Yaesu FT-991A - Yaesu FTdx3000D - TYT TH-9800
Kenwood 570 - Alinco DX-70 - President Lincoln - CRT SS-7900
Yaesu FT-7900 - Kenwood TS-50 - Emperor Shogun - Magnum S9
Icom IC-706
Antennes:
Diamond X-300N - Optibeam OB6-3M
5 bander End-fed - Sirio Gain Master 1/2 wave
Sirio Gain Master 5/8 wave
Avatar gebruiker
Pluskat
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 216
Geregistreerd: 15 dec 2013, 21:58
Woonplaats: België

Re: Set up voor Yaesu en een Ameritron

Berichtdoor 19-DT-170 » 14 mei 2021, 23:12

Ik denk dat je dit beter op een zendamateur forum kunt vragen dan op een CB forum he.
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1930
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: Set up voor Yaesu en een Ameritron

Berichtdoor Snof » 15 mei 2021, 09:44

Zonder callsign willen sommige daar nog wel eens bot zijn, ik lees daar best veel mee maar hebt heb ook regelmatig mijn bedenkingen.
Avatar gebruiker
Snof
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 214
Geregistreerd: 31 maart 2020, 14:41
Woonplaats: Wijchen

Re: Set up voor Yaesu en een Ameritron

Berichtdoor Pluskat » 15 mei 2021, 11:22

Er zitten hier meer zendamateurs dan je vermoedt. :D
Ik heb een callsign maar omdat ze daar liever bot doen dan vriendelijk voel ik me hier veel beter thuis.
Transceivers:
Icom IC-7300 - Yaesu FT-991A - Yaesu FTdx3000D - TYT TH-9800
Kenwood 570 - Alinco DX-70 - President Lincoln - CRT SS-7900
Yaesu FT-7900 - Kenwood TS-50 - Emperor Shogun - Magnum S9
Icom IC-706
Antennes:
Diamond X-300N - Optibeam OB6-3M
5 bander End-fed - Sirio Gain Master 1/2 wave
Sirio Gain Master 5/8 wave
Avatar gebruiker
Pluskat
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 216
Geregistreerd: 15 dec 2013, 21:58
Woonplaats: België

Re: Set up voor Yaesu en een Ameritron

Berichtdoor 19-DT-170 » 16 mei 2021, 14:46

Ik zei ook een zendamateur forum, niet het zendamateur forum. ;-)
Ik hoop dat je de lineair inmiddels aangesloten hebt gekregen. :-)
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1930
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: Set up voor Yaesu en een Ameritron

Berichtdoor nl0rpp » 16 mei 2021, 21:08

Ik denk dat de schakelspanning van Ameritron te hoog is om door een solidstate schakelaar in je transceiver te kunnen schakelen of er moet een relais inzitten in je transceiver die het aankan.
Heb zoiets gehad met een Icom pro 2/3 en een Yaesu FL2100Z .
Ik heb het opgelost zoals beschreven op mijn website : http://www.pa3hgt.nl/tech.htm
Doe niet iets wat ik ook niet zou doen.

http://www.pa3hgt.nl

President Veep 40 ch am/fm , President Jackson Classic 6 bander ,HAM International Jumbo 3/Multimode 3,Midland 7001 MK3,President Jackson 2 chrome,Dirland DSS9000F, :mrgreen: .RVS spriet 2,50 mtr met SGC SG230 tuner.

Afbeelding
Avatar gebruiker
nl0rpp
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 110
Geregistreerd: 04 sep 2006, 01:00
Woonplaats: Den Haag

Re: Set up voor Yaesu en een Ameritron

Berichtdoor Rene » 16 mei 2021, 23:29

Voor zover ik dat kan nagaan is het inderdaad de goede manier om 'm aan te sluiten.
Als je je eigen beperkingen kent , kun je daarbinnen onbeperkt je gang gaan!!
Jules Deelder
Avatar gebruiker
Rene
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 363
Geregistreerd: 11 okt 2012, 21:07
Woonplaats: Onder de dakpannen

Re: Set up voor Yaesu en een Ameritron

Berichtdoor Pluskat » 17 mei 2021, 17:13

Bedankt Rene en nl0rpp voor beiede reacties. :)
Transceivers:
Icom IC-7300 - Yaesu FT-991A - Yaesu FTdx3000D - TYT TH-9800
Kenwood 570 - Alinco DX-70 - President Lincoln - CRT SS-7900
Yaesu FT-7900 - Kenwood TS-50 - Emperor Shogun - Magnum S9
Icom IC-706
Antennes:
Diamond X-300N - Optibeam OB6-3M
5 bander End-fed - Sirio Gain Master 1/2 wave
Sirio Gain Master 5/8 wave
Avatar gebruiker
Pluskat
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 216
Geregistreerd: 15 dec 2013, 21:58
Woonplaats: België

Re: Set up voor Yaesu en een Ameritron

Berichtdoor Toontje » 18 mei 2021, 11:57

Over dat probleem met een te grote schakelstroom van een oude amp voor een moderne transeiver heeft TRX Lab laatst een YT-filmpje gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=j7Aw0Y_Gan4
Toontje
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 15
Geregistreerd: 23 dec 2016, 16:24
Woonplaats: Midden vh land

Re: Set up voor Yaesu en een Ameritron

Berichtdoor Pluskat » 18 mei 2021, 19:43

Bedankt voor de reacties.
De schakelstroom problemen betreft meer de al oudere amplifiers.
De AL-811H wordt nog altijd geproduceerd.Deze heeft een ingebouwde pulse canceling diode schakeling welke de transceiver beschermd.
Mijn vraag had meer betrekking of mijn setup verbinding tussen amp en transceiver correct was omdat ik hierover twijfelde.
Transceivers:
Icom IC-7300 - Yaesu FT-991A - Yaesu FTdx3000D - TYT TH-9800
Kenwood 570 - Alinco DX-70 - President Lincoln - CRT SS-7900
Yaesu FT-7900 - Kenwood TS-50 - Emperor Shogun - Magnum S9
Icom IC-706
Antennes:
Diamond X-300N - Optibeam OB6-3M
5 bander End-fed - Sirio Gain Master 1/2 wave
Sirio Gain Master 5/8 wave
Avatar gebruiker
Pluskat
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 216
Geregistreerd: 15 dec 2013, 21:58
Woonplaats: België

Re: Set up voor Yaesu en een Ameritron

Berichtdoor Ernst » 05 jun 2021, 00:35

Zonder callsign willen sommige daar nog wel eens bot zijn, ik lees daar best veel mee maar hebt heb ook regelmatig mijn bedenkingen.


Door een echte Amateur wordt je keurig, vriendelijk en professioneel geholpen is mijn ervaring.
Die hebben het hart voor techniek op de juiste plaats zitten

Gewoon lekker vragen op het andere forum het disfunctionele pulp links laten liggen en niet op reageren
Avatar gebruiker
Ernst
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1613
Geregistreerd: 08 feb 2005, 00:06
Woonplaats: Nabij Drachtten


Keer terug naar Linears

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

cron